Wat je moet weten over BI

De mogelijkheid om datagedreven beslissingen te nemen, is super waardevol voor het MKB. Dat betekent niet langer vertrouwen op onderbuikgevoel, maar beslissingen nemen die gebaseerd zijn op feiten. Maar hoe ziet dat eruit?

Voorheen

Voorheen was Business Intelligence (BI) vooral gericht op het verzamelen van gegevens en het genereren van rapporten. Veel gegevens en weinig zinvolle inzichten. De BI-tools waren voornamelijk statisch met een beperkte capaciteit voor geavanceerde analyses.

BI nu

Dat is verschoven naar meer interactieve dashboards; het écht in staat zijn om gegevens te visualiseren, te verkennen en te begrijpen via dynamische grafieken en tabellen. En ook door de komst van self-service BI-tools kan dit gemakkelijk zelfstandig. Niet alleen door data-analisten, maar ook door niet-technische gebruikers.

 

Het draait nu niet alleen om het begrijpen van je processen en prestaties, maar ook om het voorspellen van toekomstige trends. Real-time analytics en voorspellende analyse. Het stelt je in staat om proactief te reageren op veranderingen in de markt en strategische beslissingen te nemen op basis van toekomstige scenario's. 

Wat je moet weten over BI 

 • Data is een actief bezit
  Behandel data als een actief bezit dat waarde toevoegt aan alle aspecten van je bedrijf.
 • Focus op gebruiksvriendelijkheid
  Kies BI-tools die gebruiksvriendelijk zijn en zich richten op self-service, waardoor verschillende teams gemakkelijk toegang hebben en het kunnen gebruiken.
 • Wendbaarheid
  Zoek naar BI-oplossingen die wendbaarheid ondersteunen, zodat je snel kan reageren op veranderende marktomstandigheden.
 • Integratie met bestaande systemen
  Kies BI-tools die naadloos kunnen integreren met je bestaande bedrijfssystemen om een consistente gegevensbron te waarborgen.
 • Schaalbaarheid voor groei
  Overweeg schaalbare BI-oplossingen die kunnen meegroeien met je bedrijf, zodat je kunt profiteren van toenemende gegevensvolumes.

Wij helpen je

Maar BI is veel meer dan het kiezen van de juiste software. Het gaat ook om het creëren van waardevolle inzichten, die verankerd zijn in de organisatie. En wil je alles uit Business Intelligence halen, heb je kennis nodig op alle onderdelen. Met onze BI as a Service bundelen we al onze expertises en werken we als een externe BI-afdeling voor jouw organisatie 


Met als doel om data in je bedrijf te vertalen naar bruikbare en waardevolle inzichten.

Wil je ook aan de slag met duurzaamheid?

Neem contact op Lees meer over SkyClear
Gerelateerde artikelen

Meer lezen?