De menselijke factor in data

Menselijk inzicht in een datarijke wereld. Dat is nog steeds van groot belang. Maar hoe vul je die rol precies in?

Data-analyse 

Met alle geavanceerde data-analysetechnologieën zoals machine learning en artificial intelligence lijkt het alsof we de mens niet meer nodig hebben. Maar dat is zeker niet zo! Data-analyse en technologische vooruitgang versterken juist de menselijke besluitvorming.


Het menselijk belang zien we terug in veel opzichten, zoals: 

 • Contextualisering van gegevens
  We snappen de context waarin we gegevens genereren en verzamelen. Dat is belangrijk voor het interpreteren, identificeren en de juiste beslissingen nemen.
 • Creativiteit en innovatie
  We denken flexibel en creatief. Terwijl machines patronen herkennen, kunnen wij innovatieve oplossingen bedenken, nieuwe verbanden leggen en out-of-the-box denken.  
 • Ethiek en verantwoordelijkheid
  We hebben de verantwoordelijkheid voor ethische besluitvorming en kunnen resultaten valideren en beoordelen op relevantie en betrouwbaarheid.
 • Intuïtie en ervaring
  We hebben intuïtie en ervaring in het besluitvormingsproces. Dat zorgt voor diepgaande vragen en inzichten.

Mens en technologie

Maar hoe vul je die menselijke rol in?

 1. Gecombineerde sterkte
  De synergie tussen ons en de technologie kan leiden tot krachtige resultaten. Wij kunnen machines sturen en interpreteren, terwijl machines enorme hoeveelheden gegevens kunnen verwerken en patronen kunnen identificeren.
 2. Data-geletterdheid aanmoedigen
  Als organisatie moet je een cultuur van data-geletterdheid bevorderen, waarin medewerkers worden aangemoedigd om gegevens te begrijpen, te interpreteren en te gebruiken als een waardevol hulpmiddel bij besluitvorming.

Onze rol

Wij geloven in een sterke combinatie van mens en technologie. En die menselijke rol in data? Die vullen we graag voor je in. We maken het in elke fase van gegevensanalyse, van het formuleren van vragen tot het interpreteren van resultaten, helder voor je. Met onze vaste set aan producten brengen we structuur aan in je data.


Krijg inzicht in de juiste stuurinformatie en maak datagedreven beslissingen. Realiseer de ware potentie van data!


Klaar om je KPI-strategie te versterken?

Neem contact op Lees meer over SkyClear
Gerelateerde artikelen

Meer lezen?