De juiste BI software voor jouw MKB

De hoeveelheid data in organisaties groeit iedere dag. Maar het vermogen om hier juist mee om te gaan, kan het verschil maken. Maar hoe doe je dat?

Waarom is Business Intelligence belangrijk? 

Een van de belangrijkste redenen waarom BI zo waardevol is voor het MKB, is de mogelijkheid om datagedreven beslissingen te nemen. Niet langer vertrouwen op onderbuikgevoelens, maar beslissingen nemen die gebaseerd zijn op feiten. Dit heeft een directe impact op de besluitvorming, efficiëntie en concurrentiepositie van een organisatie. Het stelt je in staat om trends te begrijpen, klantgedrag te analyseren en de prestaties van je bedrijf te optimaliseren.

Aan de slag met BI

 • Definieer je doelen
  De eerste stap is een goed inzicht verkrijgen in je bedrijf en de databehoeften. Wat wil je bereiken met BI? Wil je bijvoorbeeld de verkoop verhogen, operationele efficiëntie verbeteren of klanttevredenheid vergroten? Door de doelen op een rijtje te zetten, kun je goed helder houden wat je wil bereiken met BI.


 • Evalueer je behoeften
  Analyseer welke gegevens je nodig hebt en hoe je deze wilt gebruiken. Door je behoeften te identificeren, kun je de juiste aanpak selecteren die aan deze eisen voldoet.


 • Ontdek het aanbod in software
  Het kiezen van de juiste BI-software kan een uitdaging zijn, omdat er veel opties beschikbaar zijn op de markt. Zomaar één van de vele mogelijkheden uitkiezen en implementeren is niet de juiste aanpak. Houd bijvoorbeeld rekening met:
  • Functionaliteit: De software moet de functionaliteit bieden die je nodig hebt om jouw bedrijfsdoelen te behalen. Het is belangrijk om te bepalen welke functies je nodig hebt, zoals rapportage, analyse, dashboarding etc.
  • Schaalbaarheid: De software moet schaalbaar zijn en in staat zijn om mee te groeien met jouw bedrijf. Het is belangrijk om te kiezen voor een oplossing die kan worden aangepast aan veranderende behoeften.
  • Gebruiksgemak: De software moet gebruiksvriendelijk zijn en gemakkelijk te begrijpen voor alle gebruikers. Het is belangrijk om te kiezen voor een oplossing die intuïtief is en geen uitgebreide training vereist.
  • Prijs: De prijs van de software is uiteraard ook belangrijk. Het is belangrijk om een oplossing te kiezen die past binnen jouw budget, maar ook de functionaliteit biedt die je nodig hebt.

Onze onder­steuning

Maar BI is veel meer dan het kiezen van de juiste software. Het creëren van waardevolle inzichten – die verankerd zijn in de organisatie – heeft een goed plan nodig. En wil je alles uit Business Intelligence halen, heb je kennis nodig op alle onderdelen. Daar komt BI as a Service om de hoek kijken. We bundelen al onze expertises en werken we als een externe BI-afdeling voor jouw organisatie. Zo creëren we goede basis waarop we verder kunnen bouwen.


We inventariseren, beoordelen en analyseren de situatie. En met een helder beeld ontwikkelen we een strategie die we passend maken voor de situatie. Want iedere situatie vraagt om een unieke aanpak.


Dat kan betekenen: advies over het gebruik van specifieke technologieën of software, het ontwerpen van dashboards en rapportages of het opzetten en beheren van een complete BI-infrastructuur. Allemaal met als doel om data in het bedrijf te vertalen naar bruikbare en waardevolle inzichten.

Klaar om je KPI-strategie te versterken?

Neem contact op Lees meer over SkyClear
Gerelateerde artikelen

Meer lezen?