Waardegedreven KPI's: sleutel tot succes

Key Performance Indicators (KPI's) zijn essentieel voor elk bedrijf dat zijn doelen effectief wil bereiken. Deze specifieke doelen helpen teams om zich te concentreren op wat echt belangrijk is voor succes. In deze blog leer je hoe je effectieve, waardegedreven KPI's kunt definiëren die direct bijdragen aan je bedrijfsdoelen.

check Doelen
check KPI
check Strategie

Wat zijn waarde-gedreven KPI's?

Waardegedreven KPI's zijn prestatie-indicatoren die direct gekoppeld zijn aan de prioriteiten en doelstellingen van een bedrijf. Ze zijn niet zomaar willekeurige getallen. Het zijn specifiek ontworpen getallen waarmee de voortgang naar belangrijke bedrijfsresultaten gemeten wordt. Dit maakt het makkelijker voor teams om hun inspanningen te richten op activiteiten die de grootste impact hebben op het bedrijf.

Het belang van het definiëren van effectieve KPI's

Effectieve KPI's stellen bedrijven in staat om hun succes te meten en strategische beslissingen te sturen. Door de juiste KPI's te definiëren, kun je:


  • Duidelijke doelen stellen die iedereen in het bedrijf begrijpt.
  • Teaminspanningen richten op wat echt telt.
  • Snel aanpassingen maken wanneer iets niet werkt zoals verwacht.

Duidelijke, goed gedefinieerde KPI's fungeren als een kompas voor je bedrijf, waardoor iedereen weet waar ze naartoe werken en hoe succes eruit ziet.

Hoe ontwikkel je waarde-gedreven KPI's?

Om waardegedreven KPI's te ontwikkelen, moet je beginnen met een helder begrip van je bedrijfsdoelen en -strategie. Vervolgens identificeer je de cruciale activiteiten die deze doelen ondersteunen. Stel vervolgens KPI's op die deze activiteiten meten en reflecteer op de voortgang naar je doelen. Het is ook belangrijk om deze KPI's regelmatig te herzien en aan te passen als de bedrijfsomstandigheden of doelstellingen veranderen.


SkyClear biedt expertise en tools om je te helpen bij het definiëren en implementeren van effectieve, waardegedreven KPI's. Met onze hulp kun je zorgen dat je meet wat belangrijk is en dat je team gefocust blijft op het bereiken van je belangrijkste bedrijfsdoelen.

Wil je ook aan de slag met Business Analyse?

Neem contact op Lees meer over SkyClear
Gerelateerde artikelen

Meer lezen?